main logo
428

PAS: Anul 2018 a fost anul dezamăgirilor şi al şanselor ratate pentru Moldova

Anul 2018 a fost anul dezamăgirilor şi al şanselor ratate pentru Moldova, consideră vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Mihai Popşoi.

PAS: 2018, anul dezamăgirilor şi al şanselor ratate pentru Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, luni, în cadrul unor dezbateri publice privind rezultatele anului 2018, el a menţionat că „adevăr poate fi doar unul şi anume că situaţia din Moldova nu convine nici majorităţii populaţiei, nici partenerilor europeni", transmite Știri.md.

„Dezamăgirea a însoţit Republica Moldova pe tot parcursul anului: instituţiile statului se află sub control politic, în republică nu există un sistem de justiţie independent. Investigarea furtului secolului, ale cărui datorii se află pe umerii cetăţenilor, a fost efectuată în mod formal, iar persoana principală implicată, Ilan Şor, nu numai că este liberă, ci are şi propriul său partid, pe care îl sponsorizează înainte de alegeri", a spus politicianul de opoziţie.

Potrivit lui, „astfel de succese ale autorităţilor precum majorarea salariilor pot fi numite o mişcare pur preelectorală, „o pomană". Acelaşi lucru se referă şi la programul "Drumuri bune", deoarece majoritatea finanţelor ajung în circumscripţiile în care se aşteaptă să învingă PDM". El crede că autorităţile nu au făcut progrese nici în economie: „datoria publică creşte, la fel şi deficitul bugetar, iar miliardul furat nu a fost recuperat".

„Cel mai elocvent moment care confirmă situaţia deplorabilă din Republica Moldova a fost invalidarea alegerilor la Chişinău, la care a învins candidatul opoziţiei. A fost un an neliniştit - au fost proteste, unul dintre care, organizat de Ziua Independenţei, s-a încheiat cu aplicarea forţei de către organele de drept. Este imposibil să nu ne amintim de expulzarea profesorilor din liceele moldo-turce în septembrie", a spus Popşoi.

El a spus că una dintre cele mai mari ratări ale guvernări este "pierderea încrederii din partea UE, care, prin rezoluţiile Parlamentului European, a recunoscut republica ca stat capturat".

„Sfârşitul anului se face remarcat prin faptul că autorităţile au efectuat un şir de numiri în cele mai importante funcţii, inclusiv a fost schimbat guvernatorul BNM, au fost aprobate candidaturile a trei judecători constituţionali apropiaţi de PDM. Legitimitatea Curţii Constituţionale, care este organul responsabil de validarea alegerilor parlamentare, s-a redus la zero", a spus Popşoi, care consideră că, în acest context, „nu trebuie să ne aşteptăm ca alegerile să fie libere şi corecte, că vor corespunde legii".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării