1135
1
PAS a votat cu PSRM și PDM la Durlești. PPDA: Colegii ne-au trădat
1135
1

Blocul ACUM s-a destrămat în Consiliul orașului Durlești, după ce consilierii din PAS au votat cu PSRM și PDM crearea comisiilor de specialitate a Consiliului orașului Durlești.

Foto: știri.md

Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare, membrul Platformei DA, Iurie Tesa, transmite Știri.md.

"Despre trădare! Consilierii locali din orașul Durlești ai Blocului ACUM, Platforma DA și PAS au semnat declarația de formare a unei singure fracțiuni în cadrul consiliului orășenesc, pentru a munci mai productiv în interesul comunității.

Dar în ultima clipă colegii noștri PAS, ne-au trădat, au decis să meargă ca și fracțiune separată, nu înainte de a avea un târg ascuns cu cei de la PSRM și PD.

Rezultatul târgului PAS-PSRM-PD a fost reflectat prin vot comun, în Decizia consiliului din 28.11.2019 privind crearea comisiilor de specialitate, aprobată cu încălcarea articolului 16 din Legea nr. 457/2003 și articolul 20 (1) din Legea nr. 436/2006, ulterior, contestată de către fracțiunea Platforma DA la Cancelaria de Stat", a menționat Tesa.

Membrul Platformei DA susține că miza cea mai mare pentru consilierii PAS a fost Comisia arhitectură, urbanism și relații funciare.

"Miza cea mai mare pentru acești ”bravi consilieri” a fost Comisia arhitectură, urbanism și relații funciare, chiar dacă habar nu au care este adevăratul rol al acestei comisii, fără studii în acest domeniu, ei, s-au ticsit în această comisie, fără a include un membru al Platformei DA, conform cerințelor regulamentului. Rezultatele muncii asiduă a acestei comisii, durleștenii le vor simți în scurt timp", a mai scris Iurie Tesa.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter