main logo
584

Partidul Șor: Vom exclude suburbiile din municipiul Chișinău și vom crea un nou raion

Decizia din anii 90 ai secolului trecut de a uni localitățile din jurul Chișinăului cu orașul a fost una proastă, care nu a permis rezolvarea nici a problemelor Capitalei, nici ale localităților.

Partidul Șor: Vom exclude suburbiile din municipiul Chișinău

De aceea, Partidul Politic Șor propune crearea unui raion aparte pentru suburbiile Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă liderul formațiunii, Ilan Șor.

„Considerăm foarte necesară crearea raionului Chișinău care să cuprindă toate suburbiile. Decizia de a uni suburbiile cu Chișinăul a fost una proastă. Nu a fost rezolvate nici problemele suburbiilor, nici ale orașului. Pentru că sunt probleme diferite, chiar diametral opuse”, a explicat Ilan Șor.

Astfel, formațiunea propune ca suburbiile și capitala să aibă propria administrație.  Vom propune crearea raionului Chișinău care va rezolva problemele localităților. Acest lucru va stimula realizarea proiectelor sociale, economice și infrastructurale ale suburbiilor. Iar pentru Chișinău posibilitatea de a realiza propriile proiecte, susține Ilan Șor.

De asemenea, Partidul Șor propune crearea unor împuterniciri suplimentare deputaților aleși în circumscripții uninominale, dar și ca impozitele colectate în Chișinău să rămână în oraș.

De asemenea, Ilan Șor, care a prezentat candidații formațiunii pentru circumscripțiile din Chișinău, a promis și construcția celui mai mare parc de distracții din Europa de Est, în capitala țării noastre, dacă alegerile în municipiu vor fi câștigate de candidații formațiunii.

Ilan Șor a îndemnat chișinăuienii să nu mai voteze geopolitic, dar să aibă încredere în oamenii care au demonstrat că pot realiza ceea ce promit. 

„Știm cum să renaștem, rapid Chișinăul. Credeți-ne că avem destulă experiență în administrarea localităților. Știm ce trebuie să facem pentru a rezolva problemele cu care se confruntă fiecare chișinăuian. Acum Chișinăul nu are nevoie de un vot politic, dar de oameni care vor începe să lucreze imediat”, a adăugat Ilan Șor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării