main logo
495

Partidul Șor propune instituirea Zilei Literaturii Ruse în Moldova

Partidul Şor propune instituirea Zilei Literaturii Ruse în Moldova, care să fie marcată pe 6 iunie, de ziua de naştere a poetului rus Aleksandr Puşkin.

Partidul Șor propune instituirea Zilei Literaturii Ruse în MoldovaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, iniţiativa a fost prezentată vineri, la un briefing în Parlament, de deputatul formaţiunii, Igor Himici, transmite Știri.md.

"Literatura rusă a fost întotdeauna privită cu pietate în Republica Moldova. Multe generaţii au fost educate în baza ei. Este o mare bucurie faptul că, astăzi, marea majoritate a populaţiei ţării noastre, indiferent de apartenenţa naţională are posibilitatea să citească aceste minunate opere în original. Considerăm extrem de important să continuăm această minunată tradiţie, să o propagăm în rândul tinerei generaţii", a spus deputatul.

Partidul propune stabilirea acestei sărbători de ziua de naştere a lui Puşkin pentru că anume în Basarabia el a scris mai multe din operele sale remarcabile, unele dintre care s-au bazat pe folclorul moldovenesc.

"Puşkin a fost unul din cei care a descoperit Moldova pentru lumea din exterior", se menţionează în nota de argumentare a proiectului.

Potrivit lui, două aniversări importante ne leagă în anul 2020 de viaţa şi opera lui Aleksandr Puşkin.

"Se împlinesc exact 200 de ani din momentul în care a ajuns la Chişinău şi, de asemenea, 135 de ani de la ridicarea monumentului poetului în parcul central din Chişinău, realizat din contul donaţiilor făcute de orăşeni", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării