main logo
787

Partidul Șor a găsit soluția pentru deblocarea crizei politice

Partidul Politic Șor a găsit o soluție pentru deblocarea crizei politice de la Chișinău, care durează deja de două luni, timp în care partidele politice parlamentare nu se pot înțelege.

Partidul Șor a găsit soluția pentru deblocarea crizei politice

Formațiunea propune ca să înceapă negocierile între adevărații stăpâni ai acestor partide  - SUA și Rusia, fără „intermediari”. Între timp, formațiunea susține că va continua să-și realizeze programul său electoral, transmite Știri.md.

Într-o declarație politică, Partidul Șor critică faptul că la două luni de la votul cetățenilor, care și-au pus speranțele în partidele politice că le vor rezolva problemele, nu s-a făcut nimic. Formațiunile politice sunt în discuții interminabile și fără rezultat. „Cetățenii țării noastre sunt nevoiți să urmărească nesfârșitele grimase și capricii ale „principalelor forțe politice”, care încearcă astfel să-și ascundă egoismul fără margini și iresponsabilitatea crasă. Imitarea nerușinată a „negocierilor pentru coaliție”, inițial distra, dar deja începe să enerveze”, se arată în declarație.

Partidul Politic Șor consideră că explicația este în faptul că partidele din Moldova nu sunt independente în luarea deciziilor. „Pentru noi este absolut evident că încăpățânarea lor nu este nicidecum o dovadă a principialității și a integrității politice. Totul este mult mai simplu: ei nu sunt independenți, sunt doar niște marionete controlate de jucători externi. Iată de ce nu sunt în stare de sine stătător să ia decizii pe care le așteaptă alegătorii. Este o situație stânjenitoare pentru politicienii unei țări suverane și independente, dar avem ceea ce avem”.

În această situație, Partidul Șor propune ca discuțiile dintre aceste partide să înceteze și să înceapă negocierile între adevărații decidenți – forțele din exterior. „Acest format ar putea fi cu mult mai eficient, deoarece părțile interesate vor putea să discute direct, fără intermediari în persoana protejaților lor agitați. Partidul Șor este gata să creeze toate condițiile pentru o întâlnire dintre reprezentanții SUA și ai Federației Ruse ca să clarifice situația politică din Republica Moldova. Așa va fi mai corect. Negocieri directe dintre adevărații stăpâni ai partidelor politice ar putea fi ieșirea din situația creată”, propune formațiune politică.

Între timp, Partidul Șor care a ajuns pentru prima dată în parlament, datorită unui program electoral și a unui plan concret de dezvoltare a Republicii Moldova, susține că va continua să facă ceea ce le-a promis oamenilor. „Partidul Politic Șor, care reprezintă în mod exclusiv interesele alegătorilor săi, ale întregului popor multinațional moldovenesc, va continua între timp să-și realizeze programul său electoral, promisiunile pe care le-a făcut în fața cetățenilor țării. Noi nu avem nevoie de permisiunea ambasadelor străine ca să aducem lumină în satele moldovenești și să construim drumuri calitative”, se arată la finalul declarației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării