main logo
1187

Partidul Schimbării acuză persecutarea politică a lui Sergiu Postica

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, acuză organele de urmărire penală, în special Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Generală, de persecutarea politică a vicepreședintelui formațiunii, Sergiu Postica.

Partidul Schimbării acuză persecutarea politică a lui Sergiu PosticaFoto: ipn.md

Într-o conferință de presă la IPN, Ștefan Gligor, a declarat că „la fel ca pe timpurile lui Vlad Plahotniuc, Centrul Național Anticorupție este utilizat pentru execuția persoanelor care critică guvernarea”, transmite Știri.md.

În opinia sa, Sergiu Postica este persecutat la indicația Partidului Socialiștilor, pentru viziunile sale politice.

Ștefan Gligor povestește că, în vara anului trecut, când Sergiu Postica îl critica dur pe Igor Dodon, la acea vreme președinte, CNA i-a pornit o cauză penală „pe faptă”, în lipsă de plângere.

Ștefan Gligor spune că au fost chemate mai multe persoane la audieri, încercând să se obțină de la ele declarații cu privire la o pretinsă dare de mită.

Pentru că nu au obținut astfel de declarații, au căutat și au găsit prin documente mai vechi ceva care ar putea fi folosit, în pofida faptului că termenul de prescripție a expirat.

Potrivit lui Ștefan Gligor, organele de drept au ținut dosarul până mai aproape de alegeri și, pe data de 17 mai, Sergiu Postica a fost chemat la audieri, iar pe 1 iunie a fost chemat pentru a i se înmâna ordonanța de bănuit.

Pa data de 7-8 iunie, dosarul a fost expediat în judecată.

Liderul Partidului Schimbării susține că a văzut unele detalii ale dosarului și îl poate aprecia acțiunea ca un „abuz cras” din partea organelor de urmărire penală, în special, luând în considerare contextul electoral.

În opinia sa, acest lucru a fost făcut pentru a-l determina pe Sergiu Postica să se retragă din competiția electorală.

Ștefan Gligor a venit cu mai multe acuzații la adresa procurorului general, Alexandr Stoianoglo, menționând că sub privirea sa au loc crime despre care el cunoaște.

Acesta a mai spus că Procuratura Generală trebuie reorganizată și curățată de elemente corupte, iar mai multe instituții ar urma să fie lichidate.

Primul lucru care trebuie făcut după alegeri este reforma justiției, consideră politicanul.

Sergiu Tofilat, vicepreședinte al Partidului Schimbării, spune că ce se vede pe dosarul Postica demonstrează că, dacă există voință politică, toate instituțiile de stat și de drept lucrează foarte operativ, iar când nu există voință politică nimic nu se întâmplă.

Potrivit lui, procurorii trebuie să înțeleagă că puterea se schimbă și, la un moment dat, nu vor mai avea protecție.

Sergiu Tofilat a remarcat că sunt și procurori cinstiți, dar din cauza celor necinstiți toată autoritatea lor „se duce de râpă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării