main logo
345

Partidul Regiunilor promite producătorilor moldoveni acces pe piața rusă

Reprezentanții Partidul Regiunilor din Moldova le promit producătorilor moldoveni acces direct pe piața Federației Ruse.

Partidul Regiunilor promite producătorilor moldoveni acces pe piața rusăPartidul Regiunilor promite producătorilor moldoveni acces pe piața rusă

Aceasta, în condițiile în care, potrivit liderului formațiunii, Alexandr Kalinin, astăzi producătorii sunt nevoiți fie să-și vândă producția doar prin intermediari, care trag foloase pe spatele lor, fie să-și arunce marfa la gunoi.

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova a declarat, într-o conferință de presă la IPN că „odată cu instituirea embargourilor de către Federația Rusă, acest subiect a fost utilizat pe larg de către Igor Dodon și Partidul Socialiștilor în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, iar ulterior în campania electorală pentru prezidențialele din 2016”. Alexandr Kalinin afirmă că după alegeri, Igor Dodon a continuat să facă uz de interdicțiile aplicate de autoritățile ruse nu doar pentru a obține foloase politice, ci și financiare. „Mai exact, de atunci și până în prezent în procesul de exportare a produselor moldovenești pe piața rusă, sunt puse în aplicare scheme de corupție, de pe urma cărora au de câștigat, pe spatele producătorilor agricoli, companiile intermediare, dar și Igor Dodon”.  

Alexandr Kalinin susține că reprezentanții Partidului Regiunilor au avut numeroase întrevederi cu producătorii agricoli din țară, care se declară nemulțumiți de relațiile pe care le construiește Igor Dodon cu autoritățile Federației Ruse. De asemenea, se declară nemulțumiți că nu le este permis să-și vândă marfa și sunt nevoiți să o arunce la gunoi. Potrivit lui Kalinin, pe 24 februarie totul se poate schimba cardinal, alegătorii dându-și votul pentru Partidul Regiunilor din Moldova. Formațiunea promite că „nu-i va mai permite lui Igor Dodon să monopolizeze piața și exportul produselor agricole moldovenești pe piața Federației Ruse”.

Liderul Partidului Regiunilor susține că formațiunea va crea condiții astfel încât fiecare producător să aibă posibilitatea să-și exporte produsele pe piața rusă în mod direct. Dar pentru aceasta, alegătorii trebuie să facă o alegere corectă. „Vor trece anii și se vor mândri că au votat Partidul Regiunilor, care va întoarce respectul pentru țară în toată lumea. Nu vom mai sta cu mâna întinsă în fața Rusiei sau a altor țări din Uniunea Europeană. Se vor mândri cu această alegeri și în fața viitoarelor generații”, a mai spus Alexandr Kalinin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării