main logo
697

Partidul lui Grigorii Petrenco trece în opoziție față de guvernare

Partidul Stânga Europeană, condus de Grigorii Petrenco, a anunţat că trece în opoziţie constructivă faţă de guvernarea actuală din Moldova.

Partidul lui Grigorii Petrenco trece în opoziție față de guvernareFoto: omg.md

Potrivit Infotag, într-o declaraţie a partidului se menţionează că, "în pofida înlăturării lui Vlad Plahotniuc şi a aşa-numitului Partid Democrat de la guvernare, procesele de dezoligarhizare şi eliberare a structurilor statului de sub controlul mafiei rămân reversibile, iar revenirea practicilor anterioare ale regimului lui Plahotniuc este un pericol real la adresa dezvoltării democratice a Republicii Moldova", transmite Știri.md.

"Suntem îngrijoraţi de procesele care au loc acum în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în Administraţia Prezidenţială, în alte organe, în special, păstrarea unor reprezentanţi odioşi ai regimului lui Plahotniuc în funcţii-cheie", se arată în document.

Din acest motiv, partidul trece "în opoziţie faţă de guvernare". 

"Cerem guvernării să se decidă asupra programului de activitate a Guvernului. Fără un program clar, fără priorităţi şi sarcini măsurabile, munca Guvernului este similară cu o înaintare spre nicăieri cu ochii închişi. 

Vom cere guvernării să creeze condiţii pentru ca desfăşurarea unor alegeri corecte, libere şi democratice. 

În acest sens, solicităm alegerea unei componenţe independente a CEC şi CCA. Suntem convinşi că guvernarea trebuie să aibă o alternativă şi o opoziţie constructivă. 

Dar rolul de alternativă nu poate fi interpretat de un grup criminal organizat, aşa cum se întâmplă acum", se spune în declaraţie.

Potrivit autorilor, "Partidul Stânga Europeană, aflat în opoziţie, va oferi abordări alternative pentru rezolvarea problemelor-cheie în calea dezoligarhizării ţării".

"Vom realiza obiectivele programului nostru: edificarea unui stat social, democratic, ecologic pentru cetăţeni, în care supremaţia legii, drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi mai presus de toate", se arată în declaraţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării