main logo
393

Partidul Democrat susține că RM nu poate avea calitate de observator în Uniunea Euroasiatică

Partidul Democrat susține că declarațiile lui Igor Dodon precum că Republica Moldova a fost acceptată în calitate de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice nu au nicio valoare juridică, dat fiind faptul că o decizie în acest sens trebuia luată în Parlament.

PDM: RM nu poate avea calitate de observator în Uniunea EuroasiaticăPD: RM nu poate avea calitate de observator în Uniunea Euroasiatică

„În primul rând Republica Moldova este un stat parlamentar și nicio decizie referitor la participarea în cadrul unei organizații internaționale sau în cadrul unor tratate internaționale, nu poate fi luată fără acordul și inițiativa care trebuie să vină din partea Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova.

Este clar că această declarație pe care a făcut-o președintele Igor Dodon, în mare parte a fost făcută de dumnealui în calitate de persoană fizică, pentru că nu poate reprezenta Republica Moldova în contextul în care nu este un aviz pozitiv din partea Legislativului și Executivului, iar PDM afirmă încă odată că vectorul european al RM rămâne unul care nu va fi schimbat, este voința cetățenilor și voința exprimată prin acordurile semnate UE, care nu poate fi anulată prin dorința unei singure persoane . Oricare viziune a politicii externe a Republicii Moldova nu poate expusă în lipsa unui aviz favorabil din partea Guvernului și Parlamentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari.

UNIMEDIA amintește că în vizita sa în Soci, Igor Dodon ca reprezentat a Republicii Moldova  a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.  Decizia a fost luată în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic. Potrivit președintelui Igor Dodon, cooperarea și mai strânsă a Moldovei cu UEE este solicitarea majorității cetățenilor și drept interes național. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării