main logo
377

Partidele unioniste au viziuni diferite față de alegerile locale

Toate partidele unioniste trebuie să-și conjuge eforturile pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Partidele unioniste au viziuni diferite față de alegerile locale

Dispersarea forțelor unioniste este foarte păguboasă. Declarația a fost făcută de Daniela Bodrug, vicepreședinta Mișcării Populare Antimafie, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. 

Prim-vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, spune că acest lucru este imposibil de făcut în actuala conjunctură politică. Ion Cebanu, vicepreședintele Partidului Liberal, consideră că un eventual candidat la funcția de primar al capitalei nu vine să facă unirea, ci să se îngrijească de problemele Chișinăului, transmite IPN.

„Dacă fiecare partid unionist își va înainta propriul candidat pentru municipiul Chișinău, atunci de câștigat va avea acest binom (n.r. PSRM-ACUM) pentru că fiecare partid unionist va face jocul acestora. De aceea, noi am propus ca prima etapă a discuțiilor să aibă loc pe o platformă publică pe care fiecare partid să-și spună poziția”, spune Daniela Bodrug.

Ana Guțu, prim-vicepreședinta Partidului Unității Naționale, susține că actualmente conjunctura politică s-a creat de o așa manieră încât nu mai este posibil de coagulat toate partidele și ONG-urile unioniste într-o singură forță. „Mai degrabă am putea convinge electoratul unionist să susțină un singur candidat pentru Primăria orașului Chișinău. Să fie un singur candidat comun unionist. Avem nevoie de un candidat român și când spun român spun că trebuie să fie cu identitate românească, să-și cunoască obârșiile și care va duce, cel puțin, înainte stindardul lansat încă de primarul Nicolae Costin”, a menționat politiciana. Ana Guțu spune că a purtat discuții cu Partidul Liberal Democrat și cu Partidul Liberal Reformator pentru crearea unui bloc unionist pentru alegerile locale, însă procesul de discuții s-a blocat pentru că PLDM s-a retras, iar PLR s-a reformat. Prim-vicepreședinta PUN spune că încă o șansă ar fi ca pretendenții la funcția de primar să se retragă din cursă în favoarea unui candidat comun.

Ion Cebanu, vicepreședinte al Partidului Liberal, spune că formațiunea încă nu are un candidat înregistrat pentru Primăria Chișinău. Totodată, politicianul spune că pentru edificarea unei forțe unioniste veritabile, este nevoie de unificarea tuturor forțelor. În opinia lui, un eventual candidat la fotoliul Primăriei Chișinău, pe lângă faptul că trebuie să fie un bun român, mai trebuie să fie și un bun profesionist. „Noi nu putem să avem candidați care să spună că vin la Primăria Chișinăului pentru a face unirea. Asta e ridicol. Noi blamăm în felul acesta ideea de unire, un ideal național. Oamenii care vin la Primăria Chișinăului au anumite meniri și anumite scopuri administrative, de care vrei sau nu vrei trebuie să ții cont”, a afirmat Ion Cebanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării