225
0
Partidele politice trebuie să prezinte rapoartele financiare la CEC
225
0

La 31 martie expiră termenul de prezentare a rapoartelor anuale privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2018.

Partidele politice trebuie să prezinte rapoartele financiare la CEC

Raportul va fi prezentat la Comisie și ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate pe pagina web oficială a instituției, transmite Știri.md. 

Potrivit CEC, partidele politice, ale căror venituri sau cheltuieli anuale depășesc un milion de lei, sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puțin o dată la trei ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocații de la bugetul de stat – și Curții de Conturi.

În acest context, CEC prezintă lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit depășesc suma de 1 milion de lei:

1. Partidul Democrat din Moldova;
2. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova;
3. Partidul Liberal;
4. Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;
5. Partidul Politic „Șor”;
6. Partidul Politic Partidul Nostru;
7. Partidul Liberal Democrat din Moldova;
8. Partidul Politic ”PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR”;
9. Partidul Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Dat fiind faptul că data de 31 martie 2019 este zi de odihnă, CEC informează că data limită pentru depunerea rapoartelor se transferă pentru 1 aprilie curent.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter