264
0
Partidele politice care au bătut recordul la capitolul întruniri cu alegătorii
264
0

În cadrul acestei campanii electorale, partidele politice au bătut recordul la capitolul întruniri cu alegătorii.

Partidele care au bătut recordul la capitolul întruniri cu alegătorii

Potrivit datelor Asociației Promo-LEX, în luna ianuarie 2019, partidele politice au notificat 130.654 de întruniri publice, față de 131.313 de întruniri declarate în ultimii opt ani, la Chișinău., transmite Știri.md cu refeirre la tv8.md

Potrivit Promo-LEX, numărul declarat de întruniri depășește de 6,4 ori cantitatea de întruniri notificate în anul 2018.

Cele mai multe întruniri au fost declarate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova care printr-o singură declarație prealabilă a notificat desfășurarea a 117.962 de întruniri în 338 de locații din mun. Chișinău, în perioada 17 ianuarie – 31 decembrie 2019. Blocul Electoral ACUM a depus nouă declarații privind organizarea a 12.418 de întruniri în 68 de locații, iar Partidul Democrat din Moldova a declarat 268 de întruniri. Reprezentanții Partidului Politic „Democrația Acasă” au notificat două întruniri, iar Partidul Politic „Șor”și candidații independenți Călin Vieru și Artur Croitor – câte o întrunire publică.

„Promo-LEX menționează că utilizarea abuzivă a procedurii de notificare a întrunirilor face dificilă executarea atribuțiilor de către administrația locală care nu va cunoaște exact dacă întrunirea se va desfășura sau nu. Devine dificilă și asigurarea ordinii publice, deoarece prezența zilnică a forțelor de ordine în toate locațiile anunțate de organizatori necesită cheltuieli financiare nemotivate”, se menționeză într-un comunicat al Asociației.

Totodată, Promo-LEX precizează că în luna decembrie 2018 nu au fost desfășurate întruniri cu elemente ilegale și caracter agresiv.

Citește și
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
59
article image
Partidul ŞOR a oferit o reacţie după reţinerile lui Tauber...
0
187
article image
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în...
1
153
article image
Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt...
0
150