main logo
3370

Parlamentul va sprijini organele de drept în tragerea la răspundere a afiliaților lui Șor

Îndemn organele de drept să aibă mai mult curaj și mai multă determinare în raport cu afiliații fugarului Ilan Șor finanțat de Rusia. Dacă va trebui să fie interpretată legea pe anumite aliniate ale articolului „trădare de patrie”, suntem la dispoziție și vom oferi toată asistența.

Parlamentul sprijină instituțiile pentru pedepsirea afiliaților lui ȘorImagine simbol

Sugestia a venit din partea președintelui Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, care s-a referit la cea mai recentă situația înregistrată la Aeroportul Internațional Chișinău, după anunțul făcut la Moscova despre crearea blocului „Victorie/Pobeda”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Mai multe declarații speakerul a făcut vineri seara, 26 aprilie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Noi trecem din 2022, chiar din 2020, prin perioade complicate. Războiul Rusiei în Ucraina a marcat întreaga Europa, lupta politică și geopolitică s-a schimbat. Anul acesta va fi cu două exerciții electorale importante prin care avem sarcina să asigurăm ireversibilitatea procesului european, vom face posibilul să învingă forțele proUE la prezidențiale, dar și la referendum la care vom răspunde pentru întotdeauna dacă vrem în UE. Să punem punct la această dezbatere și să canalizăm toate foarțele pentru procedul de integrare în UE. Va trebui să muncim. Ponderea cetățenilor care susțin integrarea în UE este încredește – peste 65 la sută, dar mai avem cu cine munci și pe cine convinge. Avem susținerea fără precedent a partenerilor”, a explicat Igor Grosu.

Cât despre provocările pregătite de Rusia și crearea de Ilan Șor a blocului „Victorie/Pobeda”, speakerul a declarat următoarele: „Zarurile au fost aruncate, măștile au fost date jos, mă refer la alianța Rusiei și grupările criminal organizate. Vom lupta. O pleiadă de reprezentați care sunt plini de venin, minciuni, manipulare, sunt agresivi și și-au dat arama pe față. Acum s-a consolidat „alianța bandiților” – să-i mai spunem. (Nu mai avem alții?) Ba da sunt. Rusia are mai multe mize. Sunt bandiții pe față și așa-numiții proeuropeni peste noapte apăruți, cum ar fi: primarul, foști bașcani, foști prim-miniștri care de la o vreme se etalează proeuropeni. Ei trebuiesc demascați. Nu sunt Toma Necredinciosul, dar greu cred cum un secretar la partid, care elabora minciuna, peste noapte a devenit proeuropean sau un fost prim-ministru, chiar dacă are cetățenie românească, întâmpina în pandemie sub podul de la Telecentru ajutoarele României și ne băga într-un credit de 200 de milioane de dolari al Kremlinului prin care se negocia să recunoaștem datoria Transnitriei la gazele naturale”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării