main logo
902

Parlamentul va examina propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență

Parlamentul va examina vineri propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost inclus în suplimentul ședințele plenare din perioada 25 – 26 mai 2023, aprobat de Biroul permanent.

Parlamentul va examina propunerea de a prelungi starea de urgență

De asemenea, pe ordinea de zi a ședințelor plenare au fost incluse proiecte de lege care prevăd modificări la Legea concurenței, la Legea cu privire la activitatea editorială și la Legea privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf). Totodată, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, proiectul Codului funciar, precum și ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementul deșeurilor solide, în sumă de 5,6 mln de euro, în vederea realizării proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, transmite Știri.md.

În lectura a doua, deputații vor examina modificări la Legea privind statutul ofițerului de informații și securitate, inițiativa legislativă care vizează modul de administrare a drumurilor, precum și proiectul de lege privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor și proiectul de lege cu privire la stagiile plătite în sectorul public.

Ordinea de zi a ședințelor plenare a fost completată cu trei proiecte de hotărâri: privind aprobarea Platformei de dialog și participare civică în procesul decizional al Parlamentului; pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a mass-mediei pentru anii 2023 – 2026 și al Planului de acțiuni privind implementarea acestuia; privind aprobarea Rezoluției Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023.

În plenul Parlamentului va mai fi prezentat Raportul anual de activitate al furnizorului public de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2022 și Raportul privind executarea bugetului Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul trecut.

Joi, 25 mai, ședința plenară va începe la ora 10:00.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării