main logo
1604

Parlamentul European cere accelerarea procesului de aderare a Moldovei la UE

Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene, decizie care privește inclusiv Republica Moldova.

Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a UEFoto: gov.md

Despre aceasta a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan, transmite Știri.md.

„Vești bune pentru Republica Moldova: Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene. În rezoluția adoptată astăzi, cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova.

Solicităm, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special țărilor candidate la Uniunea Europeană”, scrie eurodeputatul.

Potrivit lui, în pofida situației dificile din țara noastră, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat.

„Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării. Tocmai de aceea, noi, Uniunea Europeană, trebuie să oferim autorităților și cetățenilor Republicii Moldova și mai mult sprijin pentru realizarea următorilor pași în procesul de aderare”, afirmă acesta.

Rezoluția a fost adoptată cu 502 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” și 61 „abțineri”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării