main logo
985

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 de milioane pentru Moldova

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Parlamentul European a aprobat ajutorul de 145 milioane pentru Moldova

Despre aceasta a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan, transmite Știri.md.

„Încă un pas pentru aprobarea finală a ajutorului de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Comisia pentru comerț internațional din Parlamentul European tocmai a aprobat noua asistență macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Săptămâna trecută, și Comisia pentru bugete aprobase acest ajutor, votând propunerea mea de aviz.

După aprobarea ajutorului în cele două comisii de specialitate, putem acum să dăm votul final pentru această asistență în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna mai. 

Prin adoptarea la timp a asistenței macrofinanciare în Parlamentul European, ne asigurăm că banii vor ajunge în Moldova până la finalul anului, în două tranșe ce vor fi virate în trimestrele 3 și 4 din 2023. 

Este important să oferim Guvernului Republicii Moldova cât mai repede ajutorul financiar necesar pentru a asigura stabilitatea macroeconomică a țării, pentru a lua măsuri de sprijin pentru oameni și pentru a continua reformele necesare integrării europene”, a declarat Mureșan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării