main logo
472

Parlamentul cere audit privind privatizarea proprietăților publice

Parlamentul solicită Curţii de Conturi efectuarea auditului conformităţii privind deetatizarea proprietăţii publice şi a privatizării pe anii 2013-2019.

Parlamentul cere audit privind privatizarea proprietăților publiceFoto: Știri.md

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat de deputați, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Curtea de Conturi, în termen de 60 de zile, va prezenta Parlamentului Raportul auditului conformităţii privind deetatizarea proprietăţii publice şi a privatizării pe anii 2013-2019.

În perioada de după anul 2013 în Republica Moldova au avut loc mai multe privatizări şi concesionări ale proprietăţilor statului cu o rezonanţă negative în societate; cum ar fi Banca de Economii, Aeroportul International Chişinău, Tutun CTC, Gările Auto etc.

Între anii 2013 şi 2019, în Republica Moldova au fost semnate 38 contracte de parteneriat public privat şi concesiune, inclusiv 14 contracte la nivel central (12 contracte active şi 2 contracte suspendate) şi 24 contracte la nivel local (12 contracte active, 4 contracte suspendate şi 8 contracte reziliate).

În scopul evaluării legalităţii procedurilor şi deciziilor luate în procesul privatizărilor efectuate cu bunuri publice, a concesionărilor şi altor forme de înstrăinare ori transmitere a proprietăţii statului care au fost în contradicţie cu interesul public, Parlamentul a decis asupra creării Comisiei parlamentare de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizării şi concesionării proprietăţii publice începând cu anul 2013.

Amintim că Parlamentul a creat o Comisie de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începînd cu anul 2013. Aceasta este prezidată de Igor Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării