main logo
7691

Parlamentul a luat pauză până joi. Batrîncea: Unde plecați, colegi?

Parlamentul a luat pauză până joi, 29 iulie, la propunerea liderului interimar PAS, Igor Grosu.

Parlamentul a luat pauză până joi. Batrîncea: Unde plecați, colegi?Foto: știri.md

Astfel, astăzi nu a fost aleasă conducerea Legislativului, transmite Știri.md.

"Propunem să fie luată o pauză, timp în care să decidem asupra componenței nominale a comisiilor, președinții, vicepreședinții, secretarii, membrii Biroului Parlament și să revenim în ședință joi, la orele 10:00", a declarat Grosu.

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor s-au arătat deranjați de decizia deputaților PAS de a părăsi sala de ședințe.

"S-a vorbit că Parlamentul trebuie să lucreze și dvs. ați promis că Parlamentul va lucra foarte activ. Ați convocat această ședință nu doar pentru a aduce la cunoștință platforma voastră electorală. 

Noi am venit ca să muncim și să aprobăm organele de conducere a Parlamentului și să trecem la examinarea subiectelor care sunt așteptate de societate. Pentru ce ne-ați întrunit astăzi? Fiți responsabili! Unde plecați, colegi? Rușine!", a declarat Vlad Batrîncea.

Menționăm că după constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza propriului regulament.

Parlamentul se consideră legal constituit din data primei ședințe a Legislaturii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării