main logo
1840

Parlamentul a decis: În 2019, de Dragobete, ieşim la vot

Deputații au decis astăzi că data viitoarelor alegeri parlamentare din anul 2019 va coincide cu ziua lui Dragobete, sărbătoarea zeului tinereții, al veseliei și al iubirii.

Alegerile parlamentare vor avea loc de Dragobete 2019

„Potrivit art. 61 din Constituție, alineatul 3 prevede că alegerea deputaților în Parlament se desfășoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului. Actualul Parlament își are ultima zi de mandat la 30 noiembrie. Reiese că data limită în care pot fi desfășurate alegerile este 28 februarie. Duminica precedentă acestei date este 24 februarie. Iată de ce propunerea colegilor din majoritatea parlamentară este de a organiza alegerile pe 24 februarie 2019. În primul rând, este timp suficient pentru pregătiri, fiindcă este vorba de un nou sistem de vot”, a declarat Andrian Candu transmite Ştiri.md.

Potrivit declaraţiilor lui Candu, este timp suficient pentru pregătiri, care de această dată vor fi organizate după un nou sistem de vot, cel mixt.

„Putem să oferim timp suplimentar, de ce nu, și opoziției, mai ales celei extraparlamentare să se pregătească pentru alegeri, astfel ca toți să fie bine pregătiți”, a mai precizat preşedintele Parlamentului.

Autorii proiectului sunt deputații din majoritatea parlamentară.

Amintim că, anterior, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că alegerile vor avea loc în perioada începutul lui decembrie - sfârșitul lui februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării