374
0
Parlamentul a aprobat raportul privind data alegerilor prezidențiale
374
0

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat raportul la proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

Foto: știri.md

Raportul a fost aprobat cu majoritatea voturilor în cadrul ședinței online din această dimineață, transmite Știri.md.

Propunerea de a desfășurata prezidențialele la data de 1 noiembrie a fost propusă de către președintele țării, Igor Dodon, luni, în cadrul unui briefing de presă.

„Documentul a fost elaborat cu referire la art. 78 din Constituţia Republicii Moldova şi art. 109 din Codul Electoral.

În conformitate cu prevederile art.109 din Codul Electoral, „Alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova se vor desfășura cu cel puţin 30 de zile şi cel mult 60 de zile înainte de expirarea mandatului preşedintelui în funcție. (3) Parlamentul stabileşte data alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor”.

”Mandatul Președintelui Republicii Moldova în exercițiu, domnul Igor Dodon, expiră la data de 23 decembrie 2020. În această ordine de idei, Parlamentul urmează să stabilească data alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Astfel, se propune ca prin hotărâre a Parlamentului să fie stabilită ziua de 1 noiembrie 2020 – ziua alegerilor Președintelui Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Parlamentului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter