main logo
2053

Parlamentul a aprobat inițiativele sociale ale președintelui Igor Dodon

Parlamentul a aprobat vineri inițiativele sociale ale președintelui Igor Dodon, pe care șeful statului încercase să le impună și guvernului Maia Sandu și pe care fostul guvern a căutat să le includă în proiectul de buget pe 2020.

Parlamentul a aprobat inițiativele sociale ale președintelui Igor Dodon

Între timp guvernul s-a schimbat, dar măsurile sociale au fost votate vineri, 6 decembrie, de tot parlamentul, atât de noua majoritate tacită PSRM-PD, cât și de noua opoziție, Blocul ACUM, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Ele prevăd, între altele, indexarea pensiilor de două ori pe an și majorarea salariilor bugetarilor în medie cu 10% . Totul se va implementa de la anul, când este an electoral – au loc alegerile prezidențiale.

Nu este clar dacă aceste măsuri au acoperire financiară sau au fost negociate și cu Fondul Monetar Internațional. Săptămâna trecută, într-un interviu cu Europa Liberă, premierul Ion Chicu declara: „Interesele țării, cetățenilor și businessului vor prevala chiar și asupra unei potențiale stopări a colaborării noastre cu Fondul Monetar Internațional”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării