main logo
281

Parlamentarii croați sprijină agenda europeană a Republicii Moldova

Sprijinul continuu al Croației pentru agenda europeană a Republicii Moldova a fost reiterat, astăzi, la întrevederea prim-ministrei cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Croat, condusă de președintele acesteia, Domagoj Hajduković.

Parlamentarii croați sprijină agenda europeană a Republicii Moldova

Oficialii au discutat despre prioritățile de cooperare dintre cele două țări, cu accent pe schimbul de experiență în domeniul integrării europene, dar și despre situația regională, care afectează domeniile-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Șefa Executivului a apreciat asistența umanitară oferită de Croația în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și susținerea parcursului european al Republicii Moldova, menționând necesitatea reluării consultărilor pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrare europeană. În același timp, prim-ministra a vorbit despre crizele care au consecințe directe asupra cetățenilor țării noastre, precum cea energetică, subliniind că identificarea surselor alternative de aprovizionare a devenit un obiectiv prioritar pentru autorități. 

„Dependența energetică a țării noastre ne face vulnerabili, iar capacitățile Guvernului de a face față crizelor sunt tot mai limitate. Avem nevoie în continuare de prietenii noștri – situația rămâne dificilă, însă cu ajutorul partenerilor, inclusiv cel al Croației, impactul crizelor va fi mai puțin resimțit, iar realizarea obiectivului de integrare europeană va fi mai aproape”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul său, partea croată și-a arătat disponibilitatea de a oferi expertiză în procesul de aderare la UE, dar și de a susține transformările inițiate de autoritățile moldovenești. „Suntem la Chișinău pentru a transmite un mesaj puternic de sprijin și solidaritate. Scopul nostru este de a contribui la stabilizarea situației în țara voastră și de a accelera procesul de integrare europeană, pentru că locul Republicii Moldova este în familia UE”, a declarat Domagoj Hajduković.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării