main logo
391

Parlamentar din Moldova, ales din nou în funcție la APCE

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, a fost reales în funcția de Președinte al Comisiei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Alegerea Judecătorilor CEDO.

Parlamentar din Moldova, ales din nou în funcție la APCE

Parlamentarii APCE și-au reiterat sprijinul pentru deputatul moldovean, care a deținut această funcție și în sesiunea de anul trecut, transmite Știri.md.

„Sunt onorat să fiu ales pentru un nou mandat în calitate de Președinte al Comisiei pentru alegere judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Mulțumesc Grupului PPE/CD din cadrul APCE pentru încrederea și susținerea acordată”, a scris Valeriu Ghilețchi într-un anunț publicat pe profilul său oficial de Facebook. 

Vicepreședintele Legislativului de la Chișinău devine astfel, una dintre cele mai puternice voci la APCE, Valeriu Ghilețchi fiind și unicul deputat moldovean care a deține această funcție.

Parlamentarul a mai condus anterior Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar a fost ales și în funcția de Vicepreședinte al APCE.

La alegerile din 24 februarie, Valeriu Ghilețchi candidează pe Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada. Politicianul a depus deja toate actele de înregistrare la CEC și este candidatul cu cele mai multe semnături depuse, 1.000 la număr, având și cele mai multe semnături de la cetățenii din diaspora americană. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării