main logo
472

Parcursul european al R. Moldova: UE urmează să aprobe o declarație

Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană urmează să aprobe o declarație de susținere a parcursului european al țării noastre.

Parcursul european al R. Moldova: UE urmează să aprobe o declarație

La Bruxelles, urmează a fi propusă oferirea unui sprijin suplimentar, precum și a unei asistențe tehnice Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor. De asemenea, vor fi propuse sancțiuni pentru oligarhii moldoveni care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Având în vedere provocările cu care se confruntă Republica Moldova în prezent, facem tot ce este posibil nu numai pentru a menține stabilitatea în Republica Moldova, dar și pentru a continua programul ambițios de reforme. Știm că fără un sistem de justiție, care să funcționeze, care să fie independent, fără lupta împotriva corupției, este foarte greu să consolidăm democrația, să ne dezvoltăm economic”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, copreședintele CPA RM-UE, Mihail Popșoi.

„Suntem conștienți de încercările permanente de a destabiliza și provoca lucrurile în Republica Moldova”, susține europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„În aceste zile, ne întâlnim la Bruxelles pentru a ne exprima sprijinul față de Republica Moldova din partea Uniunii Europene. Urmărim situația de acolo, suntem la curent cu toate progresele înregistrate. De asemenea, suntem conștienți de încercările permanente de a destabiliza și provoca lucrurile în Republica Moldova. Suntem conștienți că riscurile de securitate pentru Republica Moldova și pentru statele membre UE sunt comune și sunt aceleași. De aceea, vom lucra pentru a consolida securitatea la granița de est a Uniunii Europene, inclusiv în Republica Moldova”, a menționat copreședintele CPA RM-UE, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

CPA RM-UE reprezintă Forumul Parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării