main logo
629

Panourile electorale ale socialistului Ion Ceban stau neatinse, contrar deciziei de judecată

Ion Ceban, obligat de instanță să-și scoată panourile stradale, pe care apare imaginea domnitorului Ștefan cel Mare.

Panourile electorale ale socialistului Ion Ceban stau neatinseFoto: a-tv.md

Socialistul spune să nu are încotro și se va conforma. Totuși, concurentul electoral nu a divulgat cât va scoate din buzunar pentru noile bannere și dacă imaginea domnitorului va fi scoasă și din spoturile video, unde tot apare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Contracandidatul său, Valeriu Munteanu, care l-a atacat în judecată, susține că va solicita Poliției să intervină dacă socialistul nu se va conforma.

„Noi ne-am conformat deciziei, astăzi vor fi schimbate și bannerele. Astăzi, mâine. E o procedură mai dificilă. Respectăm decizia instanței”, spune Ion Ceban.

Candidatul Partidul Socialiștilor însă nu a menționat ce cheltuieli va suporta pentru schimbarea panourilor stradale. Nu a pomenit nici despre scoaterea imaginii lui Ștefan cel Mare de pe materialele electoarele deja tipărire, dar și din spoturile video. Astăzi, pe străzile din capitală am găsit panourile la locul lor, neschimbate. Și pe Facebook, imaginea domnitorului continuă să apără în spoturile publicitare.

„Am văzut din declarațiile publice că nu va ataca această decizie, respectiv are exact atâta timp pentru a se conforma acestei decizii. Din păcate, nu am văzut o dinamică pozitivă în acest sens. Mediul online este invadat, în continuare, cu aceleași informații publicitare, contrar legii. Panotajul stradal nu a fost atins în niciun fel. Dacă nu se vor conforma, vom merge cu executorul judecătoresc”, a declarat Valeriu Munteanu, candidatul USB.

Anterior, mai mulți contracandidați l-au reclamat pe Ion Ceban pentru că sumele raportate pentru amplasarea panourilor stradale sunt prea mici. 

Potrivit raportului financiar, în cele cinci săptămâni de campanie, socialiștii au declarat peste o sută de mii de lei. Pe când numărul panourilor este mult mai mare. 

De partea cealaltă, socialistul a precizat că este treaba instituțiilor abilitate să verifice banii cheltuiți de Partidul Socialiștilor pentru publicitatea stradală. Recent, instanța l-a obligat și pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, să scoată imaginea domnitorului de pe materialele promoționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării