main logo
377

Pagina web ce prezintă informații despre candidații la funcția de primar

Circumscripțiile electorale stabilite pentru alegerile locale generale sunt reflectate pe pagina web alegeri.md, prezentată într-o conferință de presă la IPN de către Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT.

Pagina web ce prezintă informații despre candidații la funcția de primarFoto: știri.md

„Atenția cea mai mare este acordată municipiului Chișinău, unde avem aproximativ o cincime din locuitorii Republicii Moldova. Avem informații despre cine se află la cârma capitalei, despre primarul interimar, Adrian Talmaci, despre desfășurarea campaniei electorale”, a spus directorul executiv ADEPT, transmite Știri.md cu referire la IPN

Igor Boțan a precizat că la acest compartiment al paginii web există informații și despre candidații înscriși în cursa electorală, inclusiv informații despre candidații la funcția de primar în cele 18 localități din municipiul Chișinău cu statut de unitate administrativ teritorială de nivelul întâi. „Avem primarii care au fost aleși în 2015, plus primarii care au fost aleși în cadrul alegerilor noi și afilierea lor politică la momentul alegerii lor”, a spus Igor Boțan.

De asemenea, pagina web arată și felul în care primarii au migrat spre alte partide. „Unii primari au făcut un cerc închis sau o traiectorie curioasă. Primari aleși cu sprijinul PLDM au stat în cadrul formațiunii cât timp aceasta a fost la guvernare. Pierzând puterea, primarii au devenit sau independenți, sau aderat la partidele aflate la guvernare. Unii primari au revenit la PLDM”, a spus Igor Boțan.

Directorul executiv al ADEPT a precizat că pagina web are informații succinte și despre administrarea municipiului, cu un scurt istoric al migrației consilierilor. „Avem toată această geografie politică și de migrație a primarilor. Avem și un compartiment dedicat primarului general. Avem o scurtă istorie despre perindarea a patru primari după demisia lui Dorin Chirtoacă”, a spus Igor Boțan. Aceeași structură poate fi găsită pentru toate circumscripțiile electorale din Republica Moldova.

Polina Panainte, coordonator de programe în cadrul ADEPT, a invitat cetățenii să urmărească pe pagina alegeri.md. „Este o sursă credibilă de informații. Vine doar cu informații verificate, imparțiale și niciodată nu va ofensa pe cineva”. Polina Panainte a mai spus că o valoare adăugată a paginii alegeri.md este că prezintă datele în manieră comparativă. „Întotdeauna este posibilitatea de a vedea cum au evoluat lucrurile de la un ciclu electoral la alt ciclu electoral”, a declarat Polina Panainte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării