86
0
OSCE vrea să ajute la evaluarea tehnică a stării depozitelor cu muniții de la Cobasna
86
0

OSCE ar putea oferi suport Republicii Moldova pentru evaluarea tehnică a depozitelor de muniții din satul Cobasna din regiunea transnistreană.

O propunere în acest sens a fost făcută de către Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova la întrevederea cu șeful statului, Igor Dodon, transmite Știri.md.

"Domnul Neukirch ne-a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținând cont de experiența Organizației în acest sens", a precizat Igor Dodon.

Potrivit președintelui, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

"În mod special, am discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Am examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent", a mai menționat Dodon.

Citește și
article image
Activitatea formatului 5+2, discutată de Șova cu...
0
31
article image
Dodon a discutat cu secretarul OSCE despre munițiile din...
0
44
article image
Reacția Președinției la acuzațiile lui Ilan Șor către Igor...
2
3213
article image
Dodon a avut o întrevedere informală cu șefii misiunilor...
0
98