main logo
336

OSCE vrea să ajute la evaluarea tehnică a stării depozitelor cu muniții de la Cobasna

OSCE ar putea oferi suport Republicii Moldova pentru evaluarea tehnică a depozitelor de muniții din satul Cobasna din regiunea transnistreană.

OSCE vrea să ajute la evaluarea tehnică a munițiilor de la Cobasna

O propunere în acest sens a fost făcută de către Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova la întrevederea cu șeful statului, Igor Dodon, transmite Știri.md.

"Domnul Neukirch ne-a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținând cont de experiența Organizației în acest sens", a precizat Igor Dodon.

Potrivit președintelui, în cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

"În mod special, am discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Am examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent", a mai menționat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării