main logo
389

OSCE, îndemn către Chișinău și Tiraspol după negocierile de la Bratislava

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Miroslav Lajcak, a îndemnat "întregul format "5+2", în special Moldova şi Transnistria, să facă tot posibilul pentru a găsi un compromis pe marginea protocolului" pregătit în ajun la finele reuniunii de la Bratislava.

OSCE, îndemn către Chișinău și Tiraspol după reuniunea de la BratislavaFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul OSCE, el a menţionat că documentul trebuie să fie "reciproc acceptabil, pragmatic şi să permită părţilor să lucreze în beneficiul populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului".

"Preşedinţia slovacă este pregătită să sprijine pe deplin acest proces", a subliniat diplomatul, transmite Știri.md.

Amintim că noua rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul "5+2" s-a încheiat în ajun fără semnarea protocolului final.

"Negocierile de la Bratislava au fost constructive, pe alocuri dificile. Părţile au analizat situaţia actuală privind realizarea pachetului "Berlin +" şi au discutat noi domenii prioritare de consolidare a încrederii. Părţile au fost foarte aproape de adoptarea protocolului. Negocierile vor continua în zilele următoare pentru a pregăti versiunea finală a Protocolului de la Bratislava", a declarat şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, după reuniune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării