Opt oameni răniți într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită
24 iun, 2019 07:47
257
0
Opt oameni răniți într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită
24 iun, 2019 07:47
257
0

Opt persoane au fost rănite într-un posibil atac cu bombă pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat duminică corespondentul televiziunii saudite Al-Arabiya TV.

Foto: gettyimages.com

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha și Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliția militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa și a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite, într-o declarație comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti - fără a menționa cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la „pericolele pe care activitățile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii și securității, atât în Yemen, cât și în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului.

Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter