main logo
656

Opoziția solicită audieri. Majoritatea parlamentară nu le susține

Deputații din opoziție au cerut în ședința de vineri, 16 martie, a Parlamentului audierea guvernatorului Băncii Naționale, a procurorului general, a ministrului afacerilor interne, a conducerii Serviciului de Informații şi Securitate şi a directorului Centrului Naţional Anticorupție.

Opoziția solicită audieri. Majoritatea parlamentară nu le susțineOpoziția solicită audieri. Majoritatea parlamentară nu le susține

Motivele invocate au fost diferite. Supuse votului, propunerile nu au fost susținute de majoritatea parlamentară, transmite IPN.

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat audierea ministrului de interne, Alexandru Jizdan, în legătură cu incendiile care au avut loc pe parcursul acestei luni în raionul Hâncești. Deputatul Iurie Țap a declarat că la ultimele două incendii pompierii nu au intervenit prompt, iar ca urmare un bărbat a rămas fără locuință, iar în alt incendiu a ars un depozit. Partidul Liberal a susținut audierea lui Alexandru Jizdan. Deputatul Lilian Carp a declarat că ministrul ar trebui audiat nu doar referitor la acele incendii, cât şi privind modul în care au fost cheltuiți bani alocați pentru îmbunătățirea serviciului pentru situații de urgență. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputații Partidului Socialiștilor au solicitat audierea guvernatorului BNM în legătură cu raportul Kroll II, care nu a fost făcut public. De asemenea, socialiștii au cerut audierea procurorului general şi a directorului CNA pentru ca aceștia să raporteze cum decurge recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar. Propunerea a fost susținută de deputații din Partidul Liberal, care au menționat că acest subiect „nu are culoare politică”. La fel, propunerea a fost susținută de fracțiunea Partidului Liberal Democrat şi cea a Partidului Comuniștilor, parlamentarii menționând că oamenii au dreptul să cunoască conținutul celui de-al doilea raport Kroll şi persoanele care sunt implicate în jaful bancar. Nici această propunere nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Tot deputații PSRM au solicitat audierea conducerii SIS, a procurorului general şi a ministrului de interne în legătură cu marșurile unioniste care urmează să fie organizate în timpul apropiat. La acest subiect, liberalii au invocat dreptul la întrunire şi au îndemnat oamenii să participe la acțiunile unioniștilor. Nici această solicitare  de audieri nu a fost susținută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării