main logo
4749

Opinii separate în CSP: Dragalin nu ar întruni condițiile pentru funcție

Câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, precum și alți candidați nu ar fi întrunit condițiile necesare de participare.

Opinii separate în CSP: Dragalin nu ar întruni condițiile pentru funcțieFoto: Captură video

Eduard Varzar, membrul Consiliului Superior al Procuraturii, a declarat la ședința din 30 mai că în timp ce unii au fost excluși pe un anumit criteriu, alții au trecut în următoarea etapă având aceleași lacune, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Nu este clar dacă diploma prezentată de dumneaei de Juris Doctor corespunde și diplomei de master și diplomei de licență cumulativ. În opinia mea, ea a prezentat un alt act de studii în domeniul dreptului, echivalent cu cele două, probabil, dar asupra corespunderii echivalării acesteia trebuie să se expună o structură abilitată. 

Noi avem în Republica Moldova o subdiviziune a Ministerului Educației care realizează această procedură. În cazul doamnei Dragalin este neclară corespunderea ei a acestui criteriu de deținere a unei diplome corespunzătoare”, a declarat Varzar la ședința din 30 mai, menționând că este nevoie ca dosarele să fie emise pentru verificare și corectare.

„Ca și în cazul doamnei Dragalin, avem mai mulți participanți cu copii ale documentelor de studii neidentificate”, a declarat acesta.

În timpul prezentării lui Eduard Varzar a intervenit ministrul Sergiu Litvinenco, sugerându-i raportorului să finalizeze mai curând prezentarea, „din lipsă de timp”.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, Eduard Varzar și Inga Furtună vor prezenta opiniile separate odată cu publicarea deciziei.

Dragalin a fost desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook, la data 7 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării