main logo
711

Opinii: PSRM ar putea folosi scheme ilegale pentru finanțarea campaniei

Deputaţii Octavian Ţîcu, Iurie Reniţă şi Lilian Carp sunt îngrijoraţi că "Partidul Socialiştilor ar putea folosi din nou schemele ilegale pentru finanţarea campaniei prezidenţiale".

Opinii: PSRM ar putea folosi scheme ilegale pentru finanțarea campaniei

Potrivit Infotag, marţi, în cadrul unui briefing de presă, Reniţă a amintit că, la ultimele alegeri prezidenţiale din 2016, "compania "Exclusiv-Media", fondată de deputatul PSRM, Corneliu Furculiţă, iar director este un alt deputat socialist, Petru Burduja, a primit prin transfer 1,5 mil. euro de la una dintre firmele off-shore, înregistrate în Bahamas", transmite Știri.md.

Potrivit lui Reniţă, "banii au fost folosiţi atunci pentru a finanţa campania prezidenţială a lui Igor Dodon".

Lilian Carp şi Octavian Ţîcu au menţionat că "alţi doi deputaţi ai PSRM, Vasile Bolea şi Vladimir Odnostalco, au luat un credit de la "Exclusiv-Media", fiecare a câte o jumătate de milion de lei, pe care apoi "au uitat" să le indice în declaraţia de venituri pentru anul 2016".

"Având în vedere că în acest an vor avea loc alegeri prezidenţiale, se creează un precedent periculos pentru folosirea unor astfel de scheme ilegale şi, de această dată, în volume mult mai mari, deoarece miza este mai mare - PDM şi PSRM îşi doresc puterea absolută în Republica Moldova", consideră Ţîcu.

El nu exclude că, după introducerea stării de urgenţă, aceşti deputaţi se pot eschiva de la responsabilitate" şi, prin urmare, politicienii de opoziţie intenţionează să expedieze un demers personal procurorului general Alexandru Stoianoglo, pentru ca acesta "să respecte cu stricteţe principiile Constituţiei în ancheta în acest sens".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării