main logo
438

Opinii: PDM și-a schimbat viziunea. E înfrânt pe câmpul european

Partidul Democrat (PDM) și-a schimbat viziunea, poziționându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrânt pe câmpul european.

Opinii: PDM și-a schimbat viziunea. E înfrânt pe câmpul europeanOpinii: PDM și-a schimbat viziunea. E înfrânt pe câmpul european

În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetățenii și-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Deputatul socialist Adrian Lebedinschi susține că lozinca pro-Moldova văzută de socialiști înseamnă o țară care are relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul, este o țară care are grijă de cetățenii săi atât pe teritoriul statului, cât și în afara lui. Potrivit lui, până acum, majoritatea cetățenilor susținea vectorul european, iar acum sondajele arată că cetățenii și-au pierdut încrederea în această viziune. Democrații au considerat că pe moment pierd eșichierul de dreapta și ei sunt nevoiți să se miște spre centru. 

„Ei iau mesajul nostru pentru ca să încerce să ne denigreze pe noi și să distrugă ideea de a integra Moldova, așa cum au distrus-o și pe cea cu integrarea europeană”, a spus Adrian Lebedinschi.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că Pro-Moldova nu este nici o strategie, nici o tactică, este pur și simplu o lozincă banală, atât în cazul PSRM, cât și în cazul PDM. „În cazul PDM nu este altceva decât recunoașterea de către Partidul Democrat că sunt înfrânți pe câmpul european pentru că nu mai au susținere”, spune Mihai Popșoi.

Politicianul a declarat că potrivit surselor din interiorul PDM sondajele interne ale partidului arată că formațiunea se află sub pragul electoral. „PDM-ul nu a găsit nicio altă sursă decât să încerce această lozincă Pro-Moldova care nu este altceva decât un eufemism”, a afirmat Mihai Popșoi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării