main logo
507

Opinie: Rusia a primit un semnal din partea comunității internaționale

Adunarea generală a ONU a adoptat proiectul rezoluției Republicii Moldova privind retragerea trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul țării.

Opinie: Rusia a primit un semnal din partea comunității internaționale

De la tribuna ONU, ministrul de Externe al guvernului de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a amintit că Grupul operativ de trupe ruse în continuare staționează ilegal în stânga Nistrului, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Tudor Ulianovschi, ministrul moldovean de externe: 

„ Nu a fost ușor. Este în premieră când o rezoluție de acest gen a fost adoptată de către Adunarea Generală ONU, cu o majoritate covârșitoare de 64 de voturi „pentru” și 15 „împotrivă”.

Ceea ce este cel mai important este că ONU a clasificat staționarea trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova ca o încălcare a dreptului internațional și într-adevăr, în lipsa principiului host nation’s consent, al acceptului țării gazdă.

În ceea ce privește țările care au votat împotrivă, vom face o analiză a particularităților specificului votului acestora. 

Dar și cu acest prileji aș dori să mulțumesc țărilor care au co-sponsorizat rezoluția noastră, deci țările care au preluat integral textul și mesajele noastre din rezoluție. 

Și cred că a fost un mesaj și un pas important pentru a obține un sprijin mult mai larg, care a fost de fapt astăzi și realizat.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării