195
0
Opinie: Partidele unioniste trebuie să propună un candidat pentru locale
195
0

Partidele unioniste din Moldova ar trebui să propună un singur candidat pentru alegerile locale.

Declarația a fost făcută de prim-vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Guțu a precizat că odată cu schimbările politice din țară s-au schimbat și fețele unioniștilor din politica moldovenească.

 Ana Guțu a adăugat că partidul pe care îl reprezintă a purtat discuții cu PLDM și PLR pentru crearea unui bloc unionist pentru aceste alegeri locale. 

Totuși, negocierile s-au blocat pentru că la PLDM nu a căzut de acord, iar PLR s-a reformat și  merg de unii singuri în campanie:

„Sperăm că nu totul este pierdut. PUN va veni cu un candidat, dar dacă alt partid unionist va veni cu un candidat mai bun, suntem gata să ne retragem din cursă”.

În context, vicepreședina Antimafie, Daniela Bodrug a precizat că formațiunea pe care o reprezintă încă nu a luat o decizie finală cu privire la participarea la alegeri.

„Dacă nu găsim un candidat comun unionist, Mișcarea Antimafie nu va participa la alegeri. Dacă am fi cinici, am lăsa fiecare partid unionist să-și propună candidații și să se facă de râs”, a spus Bodrug.

În Republica Moldova există 13 partide unioniste.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter