main logo
359

Opinie: Nu e o criză postelectorală, dar una mult mai profundă

Directoarea Transparency International Moldova, Liliana Carasciuc, susține că actualmente nu este vorba doar de o criză postelectorală, dar de una mult mai profundă.

Opinie: Nu e o criză postelectorală, dar una mult mai profundă

Potrivit ei, PSRM și blocul ACUM au venit cu câte un set de propuneri pe care, se pare că niciuna dintre formațiuni nu sunt foarte interesate să le susțină. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TV, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Am impresia că blocul ACUM se temea să nu vină socialiștii la putere și să fie învinuit și de populație, și de donatori că i-a adus pe socialiști la guvernare. 

Iar PSRM se temea că urmând toate proiectele electorale ale PDM, care a făcut mari promisiuni fără acoperire financiară, va trebui să găsească bani și nu-i va găsi fără blocul ACUM”, afirmă Liliana Carasciuc.

Jurnalistul Alexandru Cozer vede o mare problemă în faptul în numele socialiștilor vorbește în ultimul timp doar Igor Dodon. 

„Atunci când o fracțiune cu 35 de deputați nu doar că nu dă curs invitațiilor la discuții din partea colegilor din Parlament, dar pur și simplu dispare din spațiul public, este o mare problemă”, spune jurnalistul.

Deputatul blocului ACUM Mihai Popșoi spune că formațiunea pe care o reprezintă nu se cramponează de funcții. 

„Am spus de nenumărate ori că suntem gata să renunțăm la funcția de speaker, nu ne cramponăm de funcții, nu pentru asta am venit în politică, vrem să contribuim la îmbunătățirea situației. 

Însă, din păcate, nu am ajuns să discutăm la modul real cu socialiștii, e a treia oară când le-am oferit platforma de a discuta, iar ei nu au binevoit să o facă”, a menționat Mihai Popșoi.

Deputatul blocului ACUM Chiril Moțpan consideră că problema constă în incapacitatea politicienilor din PSRM de a trece peste propriile interese și să se gândească la interesele țării. 

„În încercarea noastră de a mișca puțin lucrurile, am mers peste unele orgolii, am acceptat să comunicăm deschis cu cei din PSRM, lucru care nu este deloc simplu. Regret foarte mult că am ajuns în situația când trebuie să-i rugăm pe parlamentari să vină să muncească”, spune parlamentarul.

Reprezentanții Blocului ACUM propus să fie convocată pentru marți, 21 mai, o „sesiune specială” a Parlamentului. 

La sesiune s-au prezentat doar deputații ACUM, iar liderii blocului au declarat că PDM, PSRM și Partidul „Șor” ar trebui să-și asume public paralizarea activității Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării