25 iun, 2019 20:04
857
0
Opinie: Năstase a dat dovadă de calități de om de stat
25 iun, 2019 20:04
857
0

Andrei Năstase a demonstrat calitățile unui om de stat votând, în timpul ședinței Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru întoarcerea Rusiei la APCE.

Foto: stiri.md

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, pe pagina sa dintr-o reţea de socializare, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Anume aşa a comentat el ştirea privind solicitarea de astăzi a deputaților PDM privind audierea Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene în Parlament referitor la poziția lui Vlad Batrîncea și a lui Andrei Năstase, care au sprijinit decizia de revenire a Rusiei la APCE. 

„Fac o referință pentru democrații care solicită explicații. Deputații Parlamentului Republicii Moldova, delegați de Parlament pentru a participa la ședințele APCE, nu votează ca reprezentanți ai țării, care au primit instrucțiuni din partea parlamentului lor, ci ca deputați ai APCE. De aceea, a cere un raport de la ei de ce au votat așa și nu altfel, nimeni nu are dreptul” a scris Alexandru Muravschi. 

„Cineva nu este mulţumit? Puneţi întrebarea privind revocarea acestui deputat din delegație, votaţi în Parlament și, poftim, înlocuiți-l cu altul. Amintiți-vă doar reacția negativă a Consiliului Europei la astfel de presiuni asupra voinței deputaților APCE. În ceea ce privește votarea deputaților V. Batrîncea și A. Năstase, ce pot să spun? Votarea lui V.Batrîncea era previzibilă. Totuşi, A. Năstase e chiar bravo. A demonstrat calitatea unui om de stat. Deși înțeleg cît de greu a fost acest gest pentru el”, a declarat fostul viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter