220
0
Opinie: La alegerile locale din Chișinău avem nevoie de un candidat român
220
0

Partidele unioniste din Republica Moldova au nevoie de un singur candidat comun, care să fie un om cu identitate românească, care nu neapărat să fie membru sau lider de partid.

Foto: Știri.md

Despre aceasta s-a discutat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, cu invitaţii lui Vasile Munteanu -  Ion Cebanu, vicepreşedinte al Partidului Liberal, Daniela Bodrug, vicepreşedinte al Mişcării Populare Antimafie şi Ana Guţu, prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

Dispersarea partidelor unioniste este păguboasă, într-un astfel de moment, în care există pericolul ca Primăria Chişinău să fie câştigată de socialişti sau cei din blocul ACUM, care au dezamăgit electoratul în ultima perioadă. De această părere este Daniela Bodrug, care spune că unioniştii au nevoie de un candidat care „să nu aibă legătură cu niciun partid politic, să nu fie nici membru, şi nici liderul vreunui partid, dar să aibă simbol unionist, să aibă trăirea aceasta şi să fie un om cu viziune pro-occidental şi pro-românească”.

Vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie spune că la un numitor comun s-ar fi ajuns până acum, dacă nu ar exista „interese personale sau de partiduţe”. În acelaşi timp, dacă unioniştii nu vor găsi un candidat comun, Antimafie nici nu va participa în aceste alegeri locale în municipiul Chişinău.

De cealaltă parte, Ana Guţu consideră că, conjunctura politică s-a format de o aşa manieră încât nu crede că este posibilă coagularea tuturor partidelor şi  ONG-urilor unioniste într-o singură forţă.

„Mai degrabă, putem să convinge electoratul unionist să susţină un singur candidat, comun, pentru Primăria Chişinău. Avem nevoie de un candidat roman, cu identitate românească, cel care îşi cunoaşte rădăcinile, obârşiile”, spune Ana Guţu.

Atunci când PUN va veni cu un candidat, Ana Guţu spune că PUN va fi gata să se retragă, dacă în cursă va intra un alt candidat unionist, mult mai bun şi cu mai multe şanse.

Despre unirea forţelor unioniste, Ion Ceban spune că PL nu se poate uni cu „pseudo-unionişti”, care au făcut campanie pentru PD.

„Plahotniuc nu mai este, dar cauza trăieşte. Foarte mulţi unionişti, în momentul de criză şi-au demonstrat adevărata faţă. Eu nu ştiu cum putem să ne unim cu nişte unionişti care făceau campanie lui Plahotniuc şi PD-ului”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter