main logo
605

Opinie: Guvernarea anulează proiecte sociale decât să inițieze

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că ordinea acțiunilor noii guvernări este una ciudată. El s-a referit la faptul că noua putere de la Chișinău anulează unele proiecte sociale existente înainte să inițieze altele similare.

Opinie: Guvernarea anulează proiecte sociale decât să inițiezeFoto: ipn.md

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 3, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„De altfel, nu am văzut un interes sporit față de proiectele sociale nici în programul de activitate al Guvernului. Guvernul vrea să facă tabula rasa din sistemul judecătoresc, să scape de așa-numiții corupți, ceea ce poate fi citit altfel – să se răzbune pe Partidul Democrat. Și să aducă niște bani din Uniunea Europeană și, eventual, să aducă niște investitori, deși m-aș mira dacă vor veni în asemenea condiții”, susține Corneliu Ciurea.

În opinia lui, proiectele sociale inițiate de PDM sunt suprimate pentru că sunt asociate cu fosta guvernare și pe care noua guvernare se răzbună. 

Comentatorul spune că oamenii vor simți lipsa proiectelor inițiate anterior. „Mai sunt câteva din domeniul economic – „Prima Casă” și „Drumuri bune”, vom vedea care va fi soarta acestor proiecte”, a afirmat acesta.

Jurnalistul Ion Mischevca spune că bani în bugetul Republicii Moldova sunt și că noua guvernare minte atunci când spune că nu există bani. 

În opinia lui, actuala echipă a Guvernului nu are nicio strategie de dezvoltare a Republicii Moldova și a venit cu un plan de deoligarhizare, care înseamnă, de fapt, decapitarea instituțiilor statului, distrugerea a tot ceea ce a fost construit până la noul executiv și nu propune nicio alternativă viabilă.

„Vor să anuleze toate proiectele sociale în derulare și, culmea, nu le sistează treptat, dar brusc. Sunt oameni care aveau contracte semnate, sunt companii care au câștigat licitații. Sunt niște proiecte în derulare care cel puțin o anumită perioadă trebuie să continue”, spune Ion Mischevca.

Ieri, 25 iunie, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, a anunțat că este oprită campania „Un doctor pentru tine”. 

Pe Facebook, ministrul a scris că „în loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării