2043
0
Opinie: Fredolin Lecari încearcă să intre în noul guvern
2043
0

Fredolin Lecari, unul dintre liderii-cheie ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și șeful Poliției de Frontieră, încearcă să-și facă trecere spre noul guvern.

Acesta a fost învinuit de acoperirea schemelor criminale ale persoanelor apropiate lui Vlad Plahotniuc, precum și de transmiterea ilegală către SIS a informațiilor despre trecerea frontierei a cetățenilor neagreați de către autorități, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

Această opinie este împărtășită de un număr de experți locali care indică faptul că Fredolin Lecari este, printre altele, suspectat că a transmis ilegal Serviciului de Informații și Securitate date privind trecerea frontierelor a cetățenilor, pe care serviciile speciale le supraveghereau ilegal. 

Fredolin Lecari informa SIS-ul despre unde și cînd plecau, iar acum încearcă să intre în noul guvern. 

După cum se menționează în articolul "Lustrația civilă: Fredolin Lecari", Fredolin Lecari a fost unul dintre liderii-cheie ai Ministerului Afacerilor Interne, conducînd Poliția de Frontieră din 26 septembrie 2016, în perioada în care acționau schemele criminale ale unor oameni apropiați oligarhului Vladimir Plahotniuc: contrabandă cu droguri,chihlimbar, substanțe anabolizante, tutun și alcool.

În plus, se știe că Fredolin Lecari, în calitate de șef al Biroului Interpol din Moldova și apoi membru al comitetului executiv al acestei organizații, și-a folosit această funcție pentru ca clanul lui Plahotniuc să aibă acces la informații și documente ale Poliției Internaționale. 

Poliția de Frontieră condusă de el a permis ca principalul acuzat în dosarul furtului unui miliard de dolari, Ilan Șor, să părăsească liber Republica Moldova, în ciuda faptului că îi este interzisă părăsirea țării. 

Se știe că, odată cu sosirea la Ministerul Afacerilor Interne al noului ministru Andrei Năstase, Lecari a început să-și facă drum în cercul cel mai apropiat al acestuia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter