23 apr, 2019 17:44
419
0

Opinie: Ce va ajuta Partidul Socialiştilor și blocul ACUM să creeze o coaliție

23 apr, 2019 17:44
419
0

Nu există careva schimbări în problema creării coaliției de guvernămînt din Moldova, totuşi ele ar putea apărea dacă părțile, de exemplu, s-ar întîlni și ar discuta într-o atmosferă informală.

Opinie: Ce va ajuta Partidul Socialiştilor și blocul ACUM să creeze o coalițieOpinie: Ce va ajuta Partidul Socialiștilor și ACUM să creeze o coaliție

Este opinia exprimată de fostul viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei, iar în prezent expertul independent, Alexandru Muravschi, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC21, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

„Deocamdată, nu văd niciun progres. Ei bine, poate, numai dacă i-am lua pe cei din fracţiunea Partidului Socialiştilor şi cei din fracţiunile blocului ACUM, i-am pune pe o corabie şi le-am da drumul pe Nistru să mai facă o promenadă împreună. Vorba ceea, cîntă muzica pe vapor. Un fel de team building. În această situație, ei ar putea găsi mai uşor o limbă comună, ar stabili relaţii de prietenie și așa mai departe", a spus el. 

Alexandru Muravschi și-a exprimat speranța că părțile mai poartă, totuşi, careva discuții în afara platformei deschise, există unele contacte între ele, ceea ce este un proces normal și, invers, ar fi de dorit.

„Pînă în prezent, nu văd, dar nu exclud posibilitatea ca, dacă există cap pe umeri, se mai poartă careva discuţii în afara platformei deschise. Că există nişte contacte între liderii care încearcă să discute ceva. Dacă aşa ceva este, este un proces normal. Mai mult, ar fi de dorit ca aşa să fie. Dar, pînă acum, în orice caz, prin ceea ce se întîmplă pe dinafară, încă nu văd nici un fel de perspective că se va întîmpla ceva în această săptămînă pentru a crea o coaliție de guvernămînt și se va putea spune: bine, a pornit vaporul!", a declarat fostul viceprim-ministrul, ex-ministrul Economiei, expertul independent Muravschi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter