main logo
464

ONU, deschisă pentru cooperare cu armata moldovenească

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonatoarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Reprezentanta Permanentă a PNUD.

ONU, deschisă pentru cooperare cu armata moldovenească

Oficialii au discutat despre stadiul actual al cooperării dintre reprezentanţa ONU şi ţara noastră, cu accent pe proiectele comune implementate în R. Moldova şi participarea militarilor Armatei Naţionale la operaţiuni de menţinere a păcii şi stabilizare cu mandat ONU, transmite Știri.md cu referire la puterea.info.

Ministrul Sturza a apreciat asistenţa acordată de PNUD la implementarea unor proiecte importante direcţionate spre îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale ale Ministerului Apărării pentru realizarea angajamentelor internaţionale asumate, dotarea cu echipament modern şi reconstrucţia infrastructurii Armatei Naţionale în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale de Apărare.

Ministrul Apărării a menţionat contribuţia organizaţiei, prin intermediul UN Women, la punerea în aplicare a Rezoluţiei ONU 1325 „Femeile, Pacea şi Securitatea” la nivel naţional, cu accent pe consolidarea egalităţii de gen prin utilizarea normelor, standardelor şi a celor mai bune practici în domeniu.

La rândul său, Coordonatoarea Rezidentă ONU a apreciat prestaţia ofiţerilor moldoveni în misiunile ONU din Sudan, Sudanul de Sud, Liberia, Coasta de Fildeş, Republica Centrafricană, Kosovo şi Georgia. 

Dafina Gercheva a spus, de asemenea, că ONU rămâne deschisă pentru cooperare cu Armata Naţională şi este disponibilă să acorde sprijin în cadrul unor proiecte ce vizează domeniul de securitate şi apărare, precum şi siguranţa cetăţenilor R. Moldova.

În acest an, se împlinesc 15 ani de când Armata Naţională participă în operaţiuni cu mandat ONU.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării