main logo
424

Omul politic al anului 2012: Nicolae Timofti

Din punctul nostru de vedere, omul politic al anului este preşedintele Nicolae Timofti

Omul politic al anului 2012: Nicolae TimoftiDeşi lipsit de experienţă politică, el nu l-a imitat nici pe unul dintre preşedinţii precedenţi, ci a mers strict pe calea prescrisă de Constituţie

Deşi lipsit de experienţă politică, el nu l-a imitat nici pe unul dintre preşedinţii precedenţi, ci a mers strict pe calea prescrisă de Constituţie, adoptând o nouă „filosofie” a actului prezidenţial, un alt concept al rolului pe care îl are a juca pe scena politică. Temerile că va deveni un alt pol, concurenţial, antagonist, de putere s-au spulberat. Într-un context foarte complicat, nerecunoscut şi contestat de comunişti, el a transformat preşedinţia într-un factor de echilibru, de stabilitate, plasând-o în afara baricadelor politice. 

În acelaşi timp, el a demonstrat că are personalitate, punând accentele cuvenite în unele chestiuni controversate, cum ar fi deschiderea unui consulat rusesc la Tiraspol şi denumirea limbii de stat. Deşi comuniştii au adoptat o atitudine ostilă, confruntaţională, el nu s-a lăsat atras în războiul pe care i l-a declarat PCRM. Chiar dacă îi lipseşte experienţa, domnia sa învaţă repede, şi avem motive să credem că alegerea sa a fost o reuşită. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării