main logo
130601

Omor dublu la Durlești. Ex-procuror: Maniacul e în arest de 8 ani

Candidatul Ivan Diacov, fratele deputatului democrat Dumitru Diacov, susține că autorul dublului omor de la Durlești este în arest de 8 ani.

Omorul de la Durlești. Ex-procuror: Maniacul e în arest de 8 aniFoto: protv.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul live-ului transmis pe platforma Votum.md, transmite Știri.md.

"Despre faptul că autorul dublului omor de la Durlești este în pușcărie am vorbit public încă când eram în funcție, ceea ce era foarte periculos. Ucigașul este în arest de 8 ani. Nu se dorește mediatizarea acestui lucru. E dovedit că acesta e maniac: persoană care ucide nu din intenții materiale, ci din impresiile sale bolnave", a explicat Ivan Diacov.

Potrivit lui, procurorii nu anunță public că maniacul stă în închisoare pentru că a făcut foarte multe ilegalități în acest caz.

"Procurorii au făcut crime și ilegal au efectuat vreo 200 de percheziții. Ei au făcut percheziții la două categorii: oameni de afaceri pentru a le lua banii și pe tente politice, pentru ale închide gura. De aceea nu mi-au dat dosarul mie, pentru că au știut că eu am să scot totul la iveală", a precizat Ivan Diacov.

Totodată, candidatul la funcția de primar al Capitalei a menționat că a fost la părinții victimelor și le-a cerut să ceară dosarul de la procurori pentru ca să descopere omorul.

"Tatăl m-a întrebat pentru ce-mi trebuie mie? Ideea e că oamenii s-au săturat să vină la porțile lor pătimiți din dosare ilegale și să le spună că nu le-au omorât ei copiii. Mi-i rușine! Nu aduc învinuiri asupra întregii procuraturi. Este o gașcă în Procuratura Generală care conducea și controla toată contrabanda din Moldova. Controlul suprem în activitatea criminală în Republica Moldova era în Procuratura Generală", a mai spus Diacov.

Știri.md amintește pe 1 aprilie 2011, într-un automobil aflat în apropiere de Mănăstirea Sf. Andrei din Durleşti au fost descoperite cadavrele a doi tineri.

Şoferul maşinii, un tânăr de 19 ani, fusese împuşcat de două ori, iar corpul său a fost găsit în portbagajul automobilului.

Prietena acestuia, o adolescentă de 15 ani, zăcea dezbrăcată în preajma automobilului. Ea a fost împuşcată în ceafă.

În ianuarie 2018, Ivan Diacov declarat public că autorul crimei de la Durlești ar fi fost arestat și judecat într-un alt dosar. Acesta spunea că persoana suspectată de comiterea crimelor de la Durlești este judecată pentru altă crimă și își ispășește pedeapsa de 23 de ani de închisoare.

Totodată, fostul procuror Ivan Diacov a declarat atunci că autorul dublului omor a fost militar cu gradul de maior și lucra la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. Acesta și-ar fi împușcat în vara anului 2011 soția dintr-o armă de vânătoare deținută ilegal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării