main logo
594

Olga Rață: Ortodoxia ar ajuta soluționarea conflictului transnistrean

Un candidat pe listele PSRM spune că ortodoxia ar trebui să stea la baza soluționării conflictului transnistrean. Este vorba de Olga Rață, care a mai menționat că aceeași regulă trebuie aplicată și în cazul politicii externe a țării.

Olga Rață: Ortodoxia ar ajuta soluționarea conflictului transnistrean

„În timp ce alte țări au o mulțime de confruntări, inclusiv armate, care pornesc de la divergențele de ordin confesional, în RM este exact invers, creștinismul ortodox asigură în mare parte legătura între etniile conviețuitoare, a exclamat Olga Rață, tranmite Știri.md cu referile la agora.md.

Ortodoxia ne poate ajuta nu doar să prevenim conflicte, dar și să le soluționăm pe cele care există.Chiar în procesul de reintegrare teritorială a țării trebuie să rezervăm creștinismului ortodox o funcție de bază. Avem aceeași religie, avem aceleași interese, viziuni și dorințe. Acest adevăr trebuie pus în capul mesei și numai atunci vom putea ajunge la realizarea obiectivelor comune”, a declarat Olga Rață.

Declarațiile au făcute în cadrul unei conferințe intitulată „Familia tradițională”. „Suntem prizonierii situației în care guvernarea noastră ia credite externe, îndeplinește obligații care nu au nicio legătură cu poporul nostru, în schimbul propagării așa-ziselor drepturi ale minorităților sexuale. 

Evenimentul a fost organizat la o zi distanță de la apariția poziției organizației Centrul de Informații GENDERDOC-M, care s-a declarat întristată că în Moldova homofobia continuă să fie folosită ca unealtă în luptele politice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării