main logo
2856

Olesea Stamate: Există forțe care se opun procesului de Vetting

Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, a avertizat asupra rezistenței întâmpinate în sistemul judiciar în ceea ce privește procesul de Vetting.

Olesea Stamate: Există forțe care se opun procesului de VettingFoto: Știri.md

Într-un interviu acordat emisiunii „În Context” de la Moldova 1, Stamate a dezvăluit că există forțe, atât în instanțele de judecată, cât și în sistemul Procuraturii, care încearcă să împiedice și să tergiverseze acțiunile Guvernului în cadrul evaluării extraordinare a judecătorilor și procurorilor, transmite Știri.md

În contextul audierilor judecătorilor și prelungirii concursului pentru funcția de procuror general, Stamate a subliniat că majoritatea candidaților sunt dispuși să se supună procesului de evaluare, considerându-l esențial pentru reforma justiției în Republica Moldova.

Totuși, ea a recunoscut existența unor mici neplăceri în desfășurarea procesului, subliniind importanța continuării acestuia în beneficiul țării.

Referitor la prelungirea stării de urgență, Stamate a evidențiat că autoritățile se pregătesc pentru ieșirea din această stare, dar a adăugat că detaliile exacte privind actele normative necesare urmează a fi stabilite. 

Aceasta a menționat, de asemenea, importanța adoptării unor legi specifice, cum ar fi Legea sancțiunilor, pentru a asigura o tranziție eficientă și corespunzătoare către o perioadă post-stare de urgență.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării