1 626
0
Olesea Stamate, după înaintarea moțiunii de cenzură
1 626
0

Ministra Justiției, Olesea Stamate, afirmă că argumentele invocate de PSRM, precum că asumarea răspunderii de către Maia Sandu ar fi neconstituțională, nu sunt la locul potrivit.

Foto: știri.md

Stamate afirmă că potrivit logicii socialiștilor, modificarea Legii Procuraturii din septembrie, unde s-a instituit de către Ministerul Justiției o comisie de preselecție, tot ar fi neconstituțională, însă PSRM a votat-o în plen, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„În general, este cert faptul că acest Guvern, este primul Guvern după mulți ani, care își dorește o reformă corectă. 

[...] În general, nu există o practică internațională de numire a procurorului general. În diverse țări, aceste mecanisme lucrează diferit. 

În unele țări, Ministerul Justiției, în alte țări – Guvernul, în alte țări este aprobat de către Parlament, în altele de către președinte. 

Riscuri există în orice circumstanțe. Dacă vine unul care dorește să oligarhizeze, indiferent de modalitatea de desemnare a procurorului general, aceasta poate fi fraudată. 

Noi asta am văzut. Noi am văzut un CSP instituit pentru evitarea politizării procuraturii și am văzut ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a declarat Ministra Justiției.

Stamate neagă faptul că numirea candidaților este o imixiune în justiție de către o persoană politică.

Știri.md amintește că, astăzi, PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Maiei Sandu, asta după ce cea din urmă, și-a asumat răspunderea cu privire la un proiect de lege ce va schimba legea Procuraturii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter