main logo
4757

Oleg Vasnețov, convocat la MAE privind secțiile de vot din Transnistria

Mâine, 12 martie, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe.

Oleg Vasnețov, convocat la MAE privind secțiile de vot din TransnistriaImagine simbol

Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a R. Moldova, transmite Știri.md.

Știri.md amintește că pe 11 martie, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a anunțat că în cadrul alegerilor prezidențiale, Rusia ar urma să deschidă șase secții de votare pe teritoriul R. Moldova.

De menționat că pe 26 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că Rusia va deschide aproape 300 de secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale din martie, inclusiv în țările pe care autoritățile de la Kremlin le numesc „neprietenoase”, inclusiv R. Moldova.

Pe data de 8 februarie, autoritățile R. Moldova au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării