main logo
1583

Oleg Serebrian, despre atentatul asupra delegației OSCE: Ucraina nu stă în spate

Suntem siguri că Ucraina nu stă în spatele pretinsului atentat care i-ar fi avut drept țintă pe membrii delegației OCSE. Miza unui astfel de scenariu este restricționarea accesului diplomaților străini în regiune.Este opinia vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și a fost expusă în timpul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Serebrian, despre atacul către delegația OSCE: Ucraina nu stă în spate

 Reacția oficialului vine după ce pretinsele autorități de la Tiraspol au acuzat Serviciul de Securitate al Ucrainei de pregătirea unui atentat terorist, ținta atacului fiind delegația OSCE, dar și liderul separatist, Vadim Krasnoselski, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit pretinselor autorități separatiste, atacul terorist urma să aibă loc la 14 februarie. Potrivit scenariului, o mașină cu explozibil urma să fie amplasată în zona cetății Tighina, unde urmau să aibă loc negocierile dintre delegația OSCE și liderii de la Tiraspol. Vicepremierul Oleg Serebrian spune că miza acestor acțiuni ar fi restricționarea accesului oficialilor străini în regiune.

„Erau supărați pe prezența OSCE în zone mai sensibile în ultimii ani, în timpul exercițiilor militare sau în zona de securitate, în general. Presupunerea este că-și doresc limitarea prezenței diplomaților OSCE în regiunea transnsitreană. După această declarație, diplomați dornici să viziteze regiunea vor fi mai puțini. Știm că în repetate rânduri accesul diplomaților străini în regiunea transnsitreană s-a tot limitat. Ba că era COVID, apoi odată cu începutul agresiunii din Ucraina au urmat o serie de restricții. Asta este una din intepretări ale acestei schimbări de țință care arată cam ciudat. Foarte multe lucruri nu se leagă, multe lucruri sunt în negură”, a punctat vicepremierul Oleg Serebrian.

Potrivit reprezentatului Guvernului, este exclusă ipoteza potrivit căreia Ucraina ar fi pus la cale scenariul unui atentat terorist.

„Am urmărit secvențele video cu persoana implicată în organizarea atentatului și mi s-a părut cam degajat pentru cineva care răspunde la un interogatoriu. Parcă își avea tema pe acasă foarte bine făcută. Noi am solicitat Tiraspolului mai multă informație, am primit acel material video care nu dă foarte multe explicații. Nu avem nicio bănuială că Ucraina ar sta în spatele acestui presupus atentat, n-ar avea Ucraina de ce să stea în spate, pentru că Ucraina are suficiente probleme în momentul de față ca să-și mai organizeze una suplimentară la hotarele vestice . Dimpotrivă, credem că cei care doresc să prejudicieze imaginea Ucrainei insistă pe așa-zisa versiune ucraineană” , a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării