main logo
1697

Oleg Ozerov și-a început misiunea diplomatică: Care au fost primele acțiuni făcute

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Ozerov, și-a început oficial misiunea diplomatică în țara noastră.

Ozerov și-a început misiunea diplomatică: Primele acțiuni făcuteFoto: newtv.md

Serviciul de presă al ambasadei a comunicat pentru tass.ru că ambasadorul a depus flori la mai multe monumente din Chișinău, transmite Ștri.md.

„Oleg Ozerov a depus flori la monumentul suveranului moldovean Ștefan cel Mare și Sfânt, la monumentul lui Alexandr Pușkin din Chișinău și la memorialul „Eternitate”. Acesta a vizitat și biserica Sfântul Gheorghe din Chișinău, participând la slujba de duminică”, a spus serviciul de presă. 

Diplomatul a declarat în fața enoriașilor că „a venit cu pace și dragoste în inimă pentru Moldova și poporul ei”. „Succesul unei misiuni diplomatice este să iubești țara în care lucrezi. Credința, dragostea și relațiile fraterne rezolvă orice probleme”, a subliniat diplomatul.

Amintim că Vladimir Putin l-a desemnat drept ambasadorul Federației Ruse la Chișinău pe Oleg Ozerov. Acesta a fost ambasador pentru misiuni speciale și șef al Secretariatului Forumului Economic Rusia-Africa, funcție deținută din mai 2020. A exercitat mai multe funcții în cadrul Aparatului central al Ministerului rus de Externe, a fost în misiune în țări ca Siria, Tunisia și Franța.

Chișinăul se declară pregătit să ia măsuri împotriva oricărui diplomat care acționează în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova și acest lucru a fost demonstrat în timp prin expulzarea mai multor diplomați acuzați de spionaj.

Anterior, mai mulți subiecți internaționali au constatat că Rusia aplică împotriva Republicii Moldova elemente ale războiului hibrid, cum ar fi dezinformarea și atacurile cibernetice. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării